In urma cu ceva v-am prezentat samponul meu solid cu ulei de neem si ulei de canepa si cum l-am facut. In urma acestui post, azi va voi prezenta uleiul de neem. Cateodata nu ne dam seama ca avem la indemana niste produse minunate, vegetale, naturale care pot fi folosite in atatea scopuri!
Eu ador acest ulei, il folosesc in sampon, ca masca de par, ca atare pe fata (am un ten mixt), ca repelent pentru insecte (sub forma de spray sau direct pe piele in strat foarte subtire). Are o multitudine de intrebuintari. Se extrage din semintele copacului de neem care creste in India. Pe langa uleiul de neem, mai sunt folosite in variate scopuri frunzele, semintele, scoarta si crengutele tinere ale acestui copac. Indienii folosesc neemul de mii de ani pentru sanatatea lor, a animalelor si plantelor.
Uleiul de neem este un fantastic ingredient cosmetic: hraneste tenul, calmeaza piele iritata, sensibila, afectata de mancarimi. Are proprietati puternic bacteriene ajutand la problemele specifice tenului acneic, mixt sau care prezinta rani.
UTILIZARE:
Pentru par:
- folositi ca atare pe par sau in combinatie cu alte uleiuri (super-recomand argan, jojoba, avocado, ricin, cocos, ulei de tea-tree, salvie, rozmarin, lavanda etc) intr-o masca lasata cel putin 30 minute inainte de spalarea parului. Contribuie la indepartea mancarimii scalpului, matretei, psoriazisul scalpului, ajuta la obtinerea unui par fin, stralucitor, sanatos, radacina intarita, stimuland si cresterea lui. De asemenea, poate fi o solutie pentru indepartarea paduchilor pentru ca actioneaza ca un insecticid. In aces caz trebuie folosit si samponul de neem sau la care s-a adaugat neem pentru a conduce la un rezultat pozitiv.
- uleiul de neem poate fi adaugat in samponul de zi cu zi, 5-10 ml la un flacon de 250 ml. In samponul solid de neem, concentratia uleiului de neem poate ajunge pana la 100%, pentru a beneficia din plin de proprietatile lui. Este foarte indicat sa va limpeziti parull cu ceai din frunze de neem. Samponul solid cu ulei de neem si canepa din magazinul nostru este obinut cu ceai din frunze de neem.
Pentru corp:
- puteti adauga cateva picaturi de ulei de neem la fiecare portie de crema/lotiune pe care intentionati sa o aplicati pe corp sau puteti adauga max 5 ml la 100 ml de crema. Daca nu va place mirosul uleiului mascati cu un ulei esential. Uleiul de neem are proprietati antibacteriene, antifungice, anti-inflamatoare, ajuta la emolierea pielii uscate, a celei care sufera de psoriazis sau care prezinta eczeme.
Pentru ten:
- benefic pentru tenul uscat, gras/mixt. Uleiul de neem nu va trata in intregime acneea, nu este un tratament exclusiv, dar este un ingredient care are proprietatile si poate conduce la combaterea acneei. El este puternic antibacterian, controleaza bacteriile care provoaca acneea, contine in mod natural niste substante active asemanatoare aspirinei, care reduc inflamatiile si roseata.
Pasta de dinti: aceasta se obtine din frunze de neem macinate si extracte de neem, ajuta la sanatatea gingiilor, elimina eficient bacteriile.
Pentru caini:
- sampon: adaugati in samponul cainelui dvs 1-5 ml de ulei de neem la 100 ml sampon. Acesta va preveni intepaturile de insecte, purici, capuse, va conduce la o blanita stralucitoare si piele sanatoasa. De asemenea, puteti folosi samponul solid de neem pentru spalarea cainelui.
- sub forma de spray, ca un repelent pentru insecte. Se prepara o solutie de 100 ml de compozitie din: apa calduta, cateva picaturi de sapun lichid bland, 1-5 ml de ulei neem. Se agita bine si se foloseste pe blanita cainelui.
- ulei ca atare: poate fi folosit uleiul de neem dar niciodata nediluat (1-2 parti ulei neem, 3-4 parti un alt ulei: ex masline). In caz de probleme grave(purici, mancarimi, inflamatii) se poate folosi ca atare, dar niciodata direct pe rani si inainte se va incerca pe o suprafata mica pentru eventuale reactii. Se va spala supa cateva zile pentru indepartarea uleiului. Uleiul nu vindeca imediat si nu va avea efecte la capuse.
Pentru pisici:
- nu este indicata folosirea uleiului de neem ca atare pe blanita sau in solutie pentru pisici intrucat ele se spala mereu si automat ingereaza uleiul;
- ramane valabil samponul de neem care poate fi folosit pentru pisici pentru ca se indeparteaza prin limpezire. El va intari sistemul imunitar al pisicilor si le va oferi o blanita fina si stralucitoare.
Ca repelent pentru insecte:
- uleiul de neem actioneaza ca un insecticid, unele persoane folosesc uleiul de neem ca atare pe piele vara (mie imi prieste foarte bine, mai ales seara la racoare), in strat cat mai subtire pentru a indeparta insectele, insa cu aceleasi rezultate poate fi combinat cu ulei de cocos virgin (concentratie 5-10% de ulei de neem) sau folosit un spray repelent preparat astfel (incercat de moa): la 100 ml de compozitie se foloseste 15-18 ml de ulei de neem, aprox. 80 picaturi ulei esential (puteti combina citronella, eucalipt, lemongrass, cuisoare, tea-tree, lavanda, scortisoara, lamaie), restul pana la 100 ml se completeaza cu apa. Puteti adauga sau nu cateva picaturi de sapun-lichid bland care ajuta la omogenizarea compozitiei. In orice caz, agitati bine-bine spray-ul inainte de fiecare utilizare.
Insecticid pentru plante:
- s-a dovedit ca neemul este unul dintre cele mai puternice insecticide existente, si este natural :):): 1 litru apa + 15 ml ulei de neem+ 3 ml sapun lichid bland.
Uleiul de neem presat la rece, nerafinat se gaseste in magazinul nostru www.scintillasilk.ro sau aici pe breslo, frumos amablat, la diferite cantitati, in functie de nevoile si necesitatile voastre, la preturi foarte accesibile.
Pe curand!
7 Comentarii:
Ai dreptate Giovanna. In ciuda mirosului este recunoscut drept uleiul cel mai eficient in tratarea psoriazisului si a dermatitelor. Foarte mult este folosit in fabricarea sapunurilor folosite in igiena intima actionand extraordinar de bine impotriva candidozelor si a herpesului. Si cu atatea calitati mai conteaza mirosul? O combinatie de uleiuri esentiale ca lavanda, geranium si tea tree il mascheaza foarte bine.
Puteti sa-mi spuneti daca mirosul aduce putin a cloroform? Am avut mai demult si stiu ca mirosea respingator dar nicidecum a cloroform.
Buna, Stefana! Uleiul de neem miroase...a neem. Este un miros specific, puternic si atat. Personal, il asociez cu mirosul de cafea stricata, daca exista asa ceva :):), cu mici accente de usturoi :):), nu stiu daca iti poti inchipui. Eu am ajuns sa iubesc mirosul!
... cafea stricata , n-as fi gasit asa o comparatie :)). Mai curand usturoi stricat :D. Oricum specific rau. Si de cand mi-a fost folositor plantelor il iubesc si eu.
Puteti sa dati si o reteta pt sapun intim cu neem,? Merci .
Miroase asemanator cu semintele de susan sau cu rucola.
Este foarte eficinet .m-a scapat de o dermatita cosmetica in cateva zile, la fel si de herpes!
Trimiteți un comentariu