joi, 17 ianuarie 2013

Despre uleiul de ROSA MOSQUETA


Cineva spunea odata: „Natura ne ofera tot ce avem nevoie. Numai de i-am acorda mai multa atentie.”

Imaginati-va o lume neindustrializata, fara masini, fara poluare, fara cosmetice obtinute in eprubeta, procesate, cu ingrediente ce se intind pe o pagina A4, insa cu mijloacele de informare disponibile in prezent, care ne pot oferi posibilitatea sa cunoastem miracolul din produsele naturale obtinute direct din inima naturii: unturi, uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, extracte etc. Avem la indemana astfel de produse, care, la o analiza mai atenta, evidentiaza faptul ca natura insasi si-a gandit propriile produse cosmetice cu ingrediente minunate. Un exemplu este uleiul de Rosa Mosqueta, provenit de la arbustul de maces(rosehip). El contine in mod natural acidul trans-retinoic.

In 1988, doi cercetatori au identificat prezenta a acidului trans-retinoic in uleiul de rosa mosqueta. Acidul trans retinoic este o sursa naturala de vitamina A (retinol), echivalent cu tratamentul dermatologic farmaceutic cu tretinoina, tratament farmaceutice recunoscut si cercetat de-a lungul a 30 de ani. Rezultate remarcabile au fost obtinute cu ajutorul acestei substante – tretinoina - mai ales la pielea matura, deteriorata si expusa timp indelungat la soare. S-a evidentiat faptul ca tretinoina poate produce asupra pielii schimbari rapide cu rezultate vizibile, insa datorita faptului ca este o substanta puternica, trebuia aplicata sub supravheghere medicala.

RosaMosqueta produce efectele benefice ale tretinoinei, dar fara niciun efect secundar deoarece acidul trans-retinoic se regaseste in ulei in stare pura naturala ca parte a unui sistem complex de acizi grasi nesaturati. Asta inseamna ca actiunea acestui acid este in mod natural controlata, fiind eliberat in mod prelungit, eliminandu-se astfel riscul supradozei.

Cercetarile au aratat ca uleiul deRosa Mosqueta este un produs care reduce cicatricile, combate ridurile, vergeturile sau alte semne ale imbatranirii. Proprietatile minunate ale uleiului au fost descoperite foarte tarziu – in anul 1983 – de catre niste cercetatori care au intreprins timp de 2 ani un studiu privind proprietatile regenerative ale uleiului asupra cicatricilor, eczemelor, semnelor lasate de operatiile chirugicale, ridurilor. Studii dermatologice ulterioare  au evidentiat rezultate pozitive in 90% din cazurile supuse testelor.

Alte ingrediente active:

Uleiul de Rosa Mosqueta ajuta la regenerarea testurilor pielii, aceasta actiune pozitiva datorandu-se in special continutului bogat in acizi grasi esentiali nesaturati, in special Acidul Gamma–Linoleic (44-50%), acidul alfa – linoleic 30-35% si acidului oleic 15-20%. Sunt considerate “esentiale” pentru ca organismul nostru nu le poate produce el insusi, insa le preia din surse externe. Acizii grasi sunt importanti pentru mentinerea unei piele sanatoase, au efecte de regenerare si intinerire a pielii si, de asemenea, reduc inflamatiile.

Uleiul de rosa mosqueta ajuta la indepartarea vergeturilor

Pielea noastra este alcatuita din 3 straturi:

Epiderma - stratul superior al pielii care captează si retine apa si impiedica toxinele sa intre in piele
Derma  -  cel de-al doilea strat, unde se formeaza vergeturile, pielea produce colagen si elastina care dau pielii un spect ferm si intinerit
Hipoderma – al teilea strat la pielii care este alcatuit din grasime si tesut conjunctiv

Vergeturile apar, asadar, in a cel de-al doilea strat la pielii. Derma este stratul elastic al pielii si permite pielii sa se intinda. Cand acest strat se intinde incontinuu pentru o perioada lunga de timp, elasticitatea pielii cedeaza si intr-un final pielea plesneste. Astfel iau aparitie vergeturile. In acest moment, secretia de fibre colagen este sporita pentru a grabi procesul de vindecare a pielii. 
Uleiul de Rosa Mosqueta contine in mod natural substante compatibile cu substantele prezente in piele care ajuta la vindecarea pielii. Pielea va recunoaste aceste substante si le va utiliza pentru a spori procesul de regenerare.

Cicatricile

Cicatricile sunt semne obtinute in urma unor evenimente de cele mai multe ori neplacute din viata unei personae. Desi exista multe tehnici atat nechirugicale cat si cosmetice de a diminua vizibilitatea lor, uleiul de Rosa Mosqueta ofera o alternative ieftina, non-invaziva, simpla, de a diminua cicatricile.
Atentie! Intotdeauna aplicati uleiul dupa vindecarea ranilor deschise, dupa inchiderea lor, dupa indepartarea copcilor.
Uleiul este ideal pentru reducerea cicatricilor vechi precum cele provocate de acnee sau varicela si pentru reducerea petelor. Aplicati 1-2 picaturi pe portiunea afectata, de 2-3 ori pe zi. Rezultatele se vor vedea in aproximativ 6 luni de utilizare continua. Dupa 3-4 luni pielea isi va recapata elasticitatea si culoarea.  
In ceea ce priveste cicatricile vechi sau cicatricile dermale, sau cele rezultate in urma unor leziuni traumatice, recuperarea poate fi mai indelungata si va depinde de varsta cicatricii, locatia pe corp si varsta persoanei.

Imbatranirea determinata de expunerea la soare

Procesul de imbatranire este un proces genetic intrinesc si ireversibil, care ne afecteaza pe toti. Acesta este insa diferit de imbatranirea ca urmare a expunerii la radiatiile solare. Expunerea la soare poate avea un efect distructiv asupra pielii noastre si poate conduce la o imbatranire prematura a pielii. Aceasta poate fi caracterizata prin: riduri, piele aspra, lasata, inelastica, crapata si posibil pete/piele hiper-pigmentata.
Uleiul de Rosa Mosqueta are proprietatea de a stopa si chiar a combate aceste efecte adverse.
 
Efectul umectant al uleiul de Rosa Mosqueta
Este un produs obligatoriu pentru orice varsta. Actioneaza in locurile deshidratate. Este ideal de folosit in sezonul uscat sau dupa practicarea unui sport, pentru a restabili finetea pielii.  Poate fi folosit atat pe timp de zi cat si noaptea. Reda stralucirea pielii si un aspect specific tenului tanar. Accelereaza dezvoltarea celulara in epiderma si va estompa ridurile fine.

Ulei pentru ochi
Este recomandat sa fie folosit in zonele delicate, precum zona ochilor. Masati 1-2 picaturi de ulei pe un ten curat si masati usor cu degetele, ar fi de preferat de 2-3 ori/zi. Masajul sa fie circular pana la absorbtia completa. Acest masaj usor va stimula circulatia sangvina si va asigura patrunderea uleiului in straturile inferioare ale pielii. Va contribui la estomparea ridurilor de expresie. Rezultate sunt asteptate la cel putin o luna de utilizare continua.

Excelent pentru tratamentul parului 
Aplicati uleiul putin incalzit pe parul aspru, degradat cu cel putin o jumatate de ora inainte de a-l spala sau masati scalpul in zonele uscate. El va imbunatati textura firului de par si il va face sanatos.

De stiut!
Uleiul de Rosa Mosqueta se foloseste pentru vindecarea cicatricilor, numai dupa ce rana s-a vindecat si orice alte pansament/copci au fost indepartate
Exista mai multe tipuri de Rosa Mosqueta: Rosa Rubiginosa si Rosa Canina. Rosa Rubiginosa este cunoscut pentru continutul mare de acid gama-linoleic (GLA) si pentru acidul trans-retinoic (TRA), in schimb Rosa Canina are un continut mai mare de acizi Omega 3.
Uleiul de Rosa Mosqueta mai poate fi intalnit sub numele de ulei de maces, ulei de rosa moschata, ulei rosehip, ulei de trandafir
Uleiul de Rosa Mosqueta este potrivit pentru copii si bebelusi, nu are nicio contraindicatie. De asemenea, poate fi folosit si de persoanele cu tenul sensibil, cu mentiunea ca inainte sa fie testat pe o potiune restransa (incheietura mainii, cot…)
- Uleiul de Rosa Mosqueta poate fi folosit in cursul sarcinii. Mai mult, el previne foarte bine vergeturile.
Desi este un ulei din trandafir, nu miroase a trandafir, intrucat este obtinut din semintele macesului, nu din petalele acestuia. Mai mult, daca ar fi fost obtinut din petale, ar fi fost un ulei esential/volatil, nu unul de baza, vegetal. Florile macesului sunt niste trandafiri frumos mirositori. Dupa ce florile se scutura vara, raman fructele arbustului  - niste teci de 1-2 cm diametru care contin seminte. Daca aveti bunici la tara, cu siguranta stiti despre ce vorbesc, din toti macesii bunicii mele, nu prea mai ramaneau multe fructe pentru ca, ei bine, trandafirii erau prea frumosi doar sa ne uitam la ei :):)...


Important!

-    nu aplicati uleiul pe acnee sau eczeme deschise, active
-    nu utilizati uleiul pe o rana deschisa sau nevindecata complet
-    nu utilizati uleiul pe un ten foarte uleios


In final, nu putem nega ca natura ne ofera tot ce avem nevoie sa aratam si sa ne simtim frumosi.

Gasiti uleiul de rosa mosqueta presat la rece in magazinul nostru.

Pe curand!

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu