vineri, 18 noiembrie 2011

Sapun natural Baby SOAP

Va prezint sapunul Baby Soap, un sapun pentru bebelusi, copii, persoane cu pielea sensibila, femei insarcinate si proaspete mamici si nu numai.

Il recomand cu mare drag oricui ii place sapunul natural. Are ingrediente de cea mai buna calitate, pentru o piele sensibila, ca a celei de bebelus. Este facut cu lapte de capra si nu contine niciun ulei esential/parfumat. Contine si minunatul ulei de argan.


Pana acum sapunul il turnam intr-o forma cu inscriptia "Handmade" dar de cele mai multe ori era dificil de scos din forma, se rupea la colturi si era greu de controlat gramajul fiecarui sapun. Sapunul contine un procent destul de mare de ulei de masline extravirgin. In caz ca nu stiati, uleiul de masline este considerat o grasime solida si sapunul iese tare chiar folosit in propotie de 100% in sapun.

Este bine de stiut, insa, ca atunci cand adaugati o cantitate mare de ulei de masline(30-100%), este bine sa reduceti din lichid(apa, ceai, lapte etc), altfel riscati sa iasa sapunul prea moale si nici nu il veti putea taia decat dupa o lunga perioada, dupa ce se mai intareste. De pilda, eu folosesc cu brio www.soapcalc.net pentru a imi calcula si concepe retetele si de fiecare data cand folosesc mult ulei de masline stiu ca trebuie sa mai tai un 3-5% din cei 38% de lichid care apar automat pe site.

Totodata, uleiul de masline este de mai multe feluri: extravirgin(prima presa) - se recunoaste prin culoarea verzuie pe care o are, pur (grad A) -  din a doua presa, de obicei este rafinat si contine multi acizi grasi. Acesta din urma este foarte potrivit pentru sapun si da o culoare foarte frumoasa,  un galben auriu, spre deosebire de extravirgin la care sapunul iese verzui(cum mi-a iesit mie acesta din poza). Exista si uleiul de masline de grad B care se extrage cu ajutorul unor solventi din ceea ce a mai ramas din fruct. Ganditi-va de doua ori inainte de a folosi aceste tip de ulei de masline in sapun pentru ca solventii sunt niste substante chimice.

Si in sfarsit, uleiul de masline pomace din turte de masline care intotdeauna este obtinut cu ajutorul solventilor.

De obicei, daca se foloseste ulei de masline in sapun, saponificarea se va produce lent. Daca aveti de gand sa va jucati cu niste culori sau sa folositi anumite tehnici in sapun si aveti nevoie de timp pentru a le finaliza, atunci uleiul de masline este potrivit a fi folosit, asta daca nu adaugati un ulei esential/parfumat care accelereaza saponificarea si va treziti ca vi s-a intarit sapunul in oala :D.

Uleiul de pomace se spune ca ar accelera saponificarea. Personal, l-am folosit foarte rar si nu imi mai aduc aminte cum s-a comportat. Pentru multi insa este o solutie pentru ca este ieftin.

Inapoi de unde plecasem - sapunul Baby Soap:
Uleiuri: masline extravirgin, galbenele, ricin, migdale, argan, avocado
Lichid: lapte de capra proaspat de la tara
Aditivi: faina de ovaz, glicerina vegetala, extract de galbenele si musetel
Ulei esential: fara
Sapunul va fi disponibil in magazin la pretul de 9 lei din 14 noiembrie.
Gramaj: 110 g
Enjoy!

3 Comentarii:

Oana D spunea...

E f bun, cu miros oarecum neutru.

Anonim spunea...

- Nu miroase a soda ?
- Ce valoare are parametrul superfat din soapcalc ?

Scintilla Silk spunea...

Buna,am sa incep prin a presupune ca ai achizionat un astfel de sapun, desi nu mi-ai oferit niciun indiciu in acest sens :)
Nu, exclus mirosul de hidroxid de sodiu, Practic soda in sapun nu miroase, mai ales ca este neutralizata prin saponificarea uleiurilor. Sapunul acesta nu are niciun ulei esential, practic, ce "miroase" este rezultatul adugarii de lapte de capra in sapun in loc de apa, toate sapunurile cu lapte si fara nici un parfum au respectivul "miros" caracteristic. Daca folosesti un sapun fara ulei esential dar care a fost facut cu apa, ai sa observi ca are un cu totul alt odor.
Am inteles si aluzia ta cu superfatul, dar concentratia prea mare de NaOH dintr-un sapun, are alte consecinte si se manifesta altfel, deci mirosul pe care il simti tu nu este rezultatul a prea mult NaOH. Sper ca ti-am raspuns la intrebari!

Trimiteți un comentariu